אני כתבתי תוכנית הנקראת : כח הקבוצה. תוכנית חדשה זו, מיועדת למנחי קבוצות באשר הן.[מבוגרים, צעירים, מוחלשים, בעלי סיכון, מיוחדים ועוד ועוד..] התוכנית מפתחת שיטה ייחודית להעצמת המשתתפים ולפיתוח המסוגלות החברתית בכל שלב בחיים. התוכנית מבוססת כלים ...
אני כתבתי תוכנית הנקראת : כח הקבוצה. תוכנית חדשה זו, מיועדת למנחי קבוצות באשר הן.[מבוגרים, צעירים, מוחלשים, בעלי סיכון, מיוחדים ועוד ועוד..] התוכנית מפתחת שיטה ייחודית להעצמת המשתתפים ולפיתוח המסוגלות החברתית בכל שלב בחיים. התוכנית מבוססת כלים מקוריים, שעוצבו במיוחד למטרה זו. התוכנית, בשיטה שכתבתי, חושפת את המשתתפים בקבוצה לנושא מסוים, שמובא בדרך של גירוי יצירתי [טקסט, איור, ציטוט, תמונה, קלף...] ומזמינה שיתוף והתייחסות על פי זוויות ראייה אישיות, חוויות מן החיים ופיצוח משמעויות לנושא. בהמשך, התוכנית מקדמת חיפוש פתרונות להתמודד עם הנושא , ופיתוח כלים לטיפוח כישורים לחיים.
read-more ↓ ה"מקום" המשמעותי עבורי והמשמש בסיס לתוכנית החדשה שכתבתי זוהי : הקבוצה. הקסם נמצא בקבוצה באשר היא. המנחה צריך להיות מיומן ולהיות מוכן מבחינה נפשית , להיות בעל ידע מתאים ולהביא את הציוד הנדרש.
הכלים והמתודות הם כלי העבודה של המנחה, ואיתם הוא מוליך ...
ה"מקום" המשמעותי עבורי והמשמש בסיס לתוכנית החדשה שכתבתי זוהי : הקבוצה. הקסם נמצא בקבוצה באשר היא. המנחה צריך להיות מיומן ולהיות מוכן מבחינה נפשית , להיות בעל ידע מתאים ולהביא את הציוד הנדרש.
הכלים והמתודות הם כלי העבודה של המנחה, ואיתם הוא מוליך את הזרימה בין בני אדם, שמרגישים נוח, שאוהבים לשתף, ששומעים אחרים , שמגיבים ומוכנים ללמוד דברים חדשים על עצמם ועל האחרים.
כשהמנחה מביא את עצמו לקבוצה והוא משדר למשתתפים את ההנאה שלו להיפגש איתם, את הרצון הכן שלו להעניק להם, לתת מהידע ומהניסיון שלו, שהוא רגיש לכל אחד , שגישתו שוויונית לחלוטין- הנוכחים חשים זאת מיד. אין סיבה שכל מנחה לא יביא את עצמו בדרך הזו כיון ששכרו מיד יגיע. המשתתפים מיד יגיבו בהתאם. זהו הקסם, הדינאמיקה שפשוט מתהווה מעצמה.
read-more ↓ אנשים מטבעם אוהבים לספר, לשתף, להתפאר, לתאר ולגלות. המשוב של השומעים מביא סיפוק מידי. המנחה שם לאזן את הדיון ולשקף לנוכחים את האווירה. כל פרט לומד מהקבוצה ותורם את חלקו . כל אחד בקבוצה מועצם מהחוויות של האחרים והאחרים מועצמים מהיחיד.
את כל הערכים ...
אנשים מטבעם אוהבים לספר, לשתף, להתפאר, לתאר ולגלות. המשוב של השומעים מביא סיפוק מידי. המנחה שם לאזן את הדיון ולשקף לנוכחים את האווירה. כל פרט לומד מהקבוצה ותורם את חלקו . כל אחד בקבוצה מועצם מהחוויות של האחרים והאחרים מועצמים מהיחיד.
את כל הערכים ניתן ליישם במפגש הקבוצתי. הכבוד ההדדי, האמפטיה, קבלת השונות, ההכרה בחופש הביטוי, היכולת לשתף פעולה, הסובלנות והסבלנות, החברות, הנתינה והערכה.
לעיתים האימון והתרגול נעשים מתוך חובה ומילוי משימות, אך בהמשך החיים בקבוצה הופכים למערכת יחסים אמיתית. ההשלכות למציאות מחוץ לקבוצה קלות מאד לאימוץ.
בבסיס אמונה זו אני רוצה לשאוף, שכל אחד בקבוצה משתפר, משתבח, הופך סובלן יותר משהיה, מתאמן על קשייו ובכך החברה כולה יוצאת נשכרת מעבודת הפרט בקבוצה.
read-more ↓ התפקיד המשמעותי ביותר עבורי במשרד החינוך היה: מנחה מחוזית במחוז תל אביב, בתחום החינוך החברתי-ערכי יסודי במסגרת מינהל חברה ונוער. (2009-2001)
תאור המשרה – אחראית על 12 רשויות בנושא החינוך החברתי הערכי בכל בתי הספר היסודיים.
מתוך מסמך הגדרת התפקיד ...
התפקיד המשמעותי ביותר עבורי במשרד החינוך היה: מנחה מחוזית במחוז תל אביב, בתחום החינוך החברתי-ערכי יסודי במסגרת מינהל חברה ונוער. (2009-2001)
תאור המשרה – אחראית על 12 רשויות בנושא החינוך החברתי הערכי בכל בתי הספר היסודיים.
מתוך מסמך הגדרת התפקיד עסקתי ב-:
- מיפוי מחוזי - של כלל בתיה"ס ביחס להטמעת שעת חינוך מפתח הלב/קיום מפגש מחנך-תלמידים/הבניית מסגרות מעורבות/ רמות שיתוף הורים
- כתיבת תוכניות עבודה ברמה מחוזית, עירונית ובחינת תכניות בית ספריות
- קשר רצוף עם מפקחים כוללים, רפרנטים, מחוזיים, מדריכים, גופים אקדמיים, גורמים אחרים לצורך מתן מענה מתאים,בניית מודלים, ליווי וייעוץ..
- איתור צרכי ההדרכה ברמת מחוז ואזור ומתן מענה מתאים לצורך, קושי, רצון, בקשה
הערכה, משוב ובקרה על תהליכים בתחום החברתי ערכי במחוז
- תכנון, ליווי , ארגון ובקרה של כל מערך ההשתלמויות בתחום החברתי ערכי במחוז (רכזים, מחנכים ועוד)
- הובלה ופיתוח מקצועי של מדריכים, מנחים במחוז.
- תכנון והפעלה של ימי עיון, כנסים בראיה מחוזית ואזורית
- פגישות הנחייה פרטנית של מנהלים, רכזים וצוותי מחנכים-בנושאים ספציפיים בתחום החברתי
- פגישות הנחייה קבוצתית של מנהלים, רכזים, מנחים,הנחייה בקבוצות, הנחייה פרטנית
- הנחייה והובלה של חברת הילדים במסגרת שגרירי מפתח הל"ב במחוז – רמת מנחות, מנהלים, רכזים. שיבוץ מנחים, חשיבה ותכנון ומעקב אחר יישום ההדרכה.
- ליווי יוזמות חדשות בתחום, בתהליכי תכנון, הפעלה והערכה.
- חיבור לתוכניות עירוניות בהיבט החברתי ערכי-הנהגת הילדים, מועצות תלמידים, ועוד...
- עבודת מקוונת/משרדית (דוא"ל, טלפונים ועוד...) מול מפקחים, מנהלים, רכזים,מחנכים, מחלקה, פסגות. הקלדת נתונים למערכות ממחושבות של משרד החינוך.
- השתתפות במפגשי מחוזיות מכל הארץ-חשיבה, תכנון והפעלה של מהלכים ארציים, מחוזיים
- עבודה מול המטה/המחלקה על גורמיה השונים-לימוד החידושים בתחום, התעדכנות במסרים ובמדיניות המטה, העברת דיווחים חודשיים-שנתיים, קבלת הנחיות לעבודה ונהלים.
- השתתפות בוועדות היגוי מחוזיות בתחום החברתי ערכי -שותפות בתהליכי הגדרת מדיניות.
- יצירת שותפויות-שפ"י, מכון דמוקרטי, רשויות, חינוך על יסודי,החינוך האישי, תנועות נוער, מתנ"סים, פסגות.
- כנציגת מינהל חברה ונוער, לקחתי אחריות ברשויות שונות ופיתחתי תוכניות לשעות מחנך בכתות ז-ח שנשארו בתוך ביה"ס היסודי.
read-more ↓